Barion Pixel

Csakra harmonizáló ásvány karkötő

Csakra harmonizáló ásvány karkötő

Webáruházunkban egyedi elképzelések alapján készült, kézműves termékek közül válogathatsz. Az ékszereket ízléses organza tasakba csomagolva küldjük. A karkötőt egyedileg a méretedre igazítjuk, a rendelésnél kérlek a szoros csuklóméreted jelöld meg.

3290Ft3490Ft

Megosztási lehetőségek:

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print

Leírás

A karkötő rugalmas ékszerdamilra fűzött, 8 mm-es lepidolit és ametiszt ásványgyöngyökből készült, acél kiegészítőkkel. A karkötő ásványai a homlok-csakrához kapcsolódnak.

NYUGODT VAGYOK! MEG TUDOM OLDANI A PROBLÉMÁIM!
A homlok csakra, színe a sötét kék. Ez a csakra a szemeid között a szemöldök vonalában helyezkedik el, az agyalapi mirigy közelében. Az önképet mutatja, az intuíciód és a képzeleted központja. Ha ez a csakra elzáródik szem-, látási és koncentrációs problémákat észlelhetünk. Alulműködésére utal a fejfájás, a migrén, a túlérzékenység és a tanulási nehézség is tünet lehet, túlműködésére utalhat a gyenge vagy hiányzó realitás érzet és a túlzott egoizmus. A kék ásványok hűsítenek és nyugtatólag hatnak. Jó hatással vannak a vese és a hólyagok működésére, ezáltal a folyadék-, hormon-, sav/bázis-, és az ásványianyag háztartásra. Lelki síkon a kék szín ellazít, nyitottabbá tesz, javítja a kapcsolat teremtési képességet. A kék ásványok bátrabbá tesznek, segítenek félelmeink legyőzésében. Megerősítenek, így elősegítik a belső egyensúly kialakítását. A csakrához kapcsolódó ásványok: ametrin, ametiszt, fluorit, szugilit.

Az ékszer ásványainak leírása:

AMETISZT
Csillagjegyek: Kos, Szűz, Skorpió, Nyilas, Vízöntő, Halak
Az ametisztet a kristálykvarcok, a kvarccsoportok tagjai közé soroljuk. Színét elsősorban a kristályrácsában nyomokban előforduló vastartalmának köszönheti. Az ametiszt név görög eredetű, (a-methystos) ez annyit tesz „nem részeg”. Kijózanító, tudattisztító hatását már az ókorban is jól ismerték, emiatt nagy becsben is tartották. A középkorban Konrad von Megenberg igen találóan olyan ásványnak minősítette, amely „jó útra tereli az embert, elűzi a gonosz gondolatokat, józan észre térít, gyengéddé és kíméletessé tesz.” Az ametiszt természetes nyugtató, blokkolja a stressz és a negatív környezeti energiákat. Az életünk minden területén a megfontoltságot támogatja. Szellemileg segít, hogy összeszedettebbek legyünk, jobban tudjunk koncentrálni. Fejleszti az érzelmi kiegyensúlyozottságot, enyhíti a szomorúságot, bánatot, belső nyugtalanságot. Elűzi a haragot, dühöt, félelmet. Rendkívül jól hat az agy működésére, immunrendszerre, idegekre, ízületekre. Fájdalomcsillapításra, feszültség oldásra is ajánlják, valamint fejfájás, sérülések, zúzódások duzzanatok kezelésére. Tisztítja a vért, jótékonyan hat a vérnyomás problémákra. Az ametiszt a „szenvedély köve” a mániás viselkedések mindegyikére jól hat.

LEPIDOLIT 
Csillagjegy: Mérleg.
A lepidolitot a 18. században fedezték fel. Abbé Poda, először lilalitnek nevezte el, ami a színén kívül utalt még az indiai „lila” vagyis játék szóra is. A tudomány azonban komolytalannak tartotta az elnevezést, ezért Klaproth, a minerológus később lepidottá („pikkelykő”) keresztelte át. A lepidolit fejleszti az önállóságot, segít céljaink elérésében. Javítja az önfegyelmet, aktiválja döntőképességünket, véd a külső befolyástól. A lepidolit enyhíti a lelki terheinket, hatásos félelmekkel és haraggal szemben. Nyugtató hatása miatt használatát javasolják, alvási zavarok, stressz, hiperaktivitás esetén.  Méregtelenítő hatású, jól hat a bőrre, a hormonrendszerre, enyhíti az idegfájdalmakat, ideggyulladásokat.

Fontos tudnod, hogy a leírásokban az ásványok feltételezett hatásai szerepelnek, melyeket ásványokkal foglalkozó szakirodalmakból és különböző weboldalakról gyűjtöttünk össze. Az ásványok feltételezett hatásai nem váltják ki a hagyományos orvoslást és nem minősülnek gyógyászati eszköznek. Betegség esetén mindenképp fordulj a megfelelő szakorvoshoz.

Forrás: Karen Frazier: Gyógyító kristályok, Michael Gienger: A kristálygyógyászat tankönyve, Judy Hall: Kristálybiblia kötetei, Google.

További információk

Méret

15 cm, 16 cm, 17 cm, 18 cm, 19 cm